Onze geschiedenis

In 2001 startten Francis Adams en Alain Verspecht een BVBA onder de noemer Versadam. Samen zouden ze in onderaanneming werken voor Pebblestone International, een grote ERP-speler uit Nederland. De combinatie van beide heren was uniek, Alain kwam uit de fashion groothandel en Francis uit de retail. Al snel werd Pebblestone België opgericht waar beide heren in zouden participeren, dit om met Navision als software platform de markt van groothandel en retail te bedienen. Omdat Pebblestone geen retail oplossingen wenste te verdelen, besloten Alain en Francis in mei 2005 Versadam om te dopen naar V-concept, dit als afzonderlijke entiteit om zo hun know-how in de markt te kunnen zetten.

In 2006 vervoegde Peter Bertels als derde aandeelhouder het V-Concept team in Zandhoven. In 2007 werd de werkplaats te klein, het bedrijf groeide dan ook naar een 15-tal werknemers. Een verhuis diende zich op, in maart 2007 verhuisde het bedrijf naar Malle en werd er ook een werkplek in het Gentse ingericht.

Jammer genoeg werd Alain in 2007 geveld door de vreselijke ziekte ALS, waardoor hij het bedrijf moest verlaten. Niet enkel de persoon maar ook zijn kennis is een gemis. In zijn plaats kwamen Danny Beeckmans als retail expert en Jimmy Depaepe als product goeroe het bedrijf versterken.

Naast V-Concept werden ook ER-Concept, een aankooporganisatie voor de retail hardware, en Delta Concept, een implementatie bedrijf van horizontale projecten binnen Dynamics NAV, opgericht. Eind 2011 werd besloten om de activiteiten van de drie bedrijven te consolideren en de bedrijfsnaam te wijzigen, The Concept Group NV was geboren.

Na verloop van tijd werd ook de werkplek in Malle te klein, ondertussen telde The Concept Group meer dan 30 medewerkers. Een nieuwe locatie werd gezocht en gevonden in Turnhout, thuisbasis van CEO Francis Adams. De verhuis vond plaats in 2012.

Door grote vraag vanuit Nederland werd in september 2013 Total Concept Group BV opgericht, welke zijn hoofdzetel had in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Per 1 oktober 2014 nam Total Concept Group het Nederlandse deel van it suits IT over. Met deze overname vervolledigt Total Concept Group haar focusstrategie op de fashionmarkt. Rembrandt Kuijpers kwam in beeld, CCO en Managing Partner van Total Concept Group.

Omwille van commerciële en marketingdoeleinden werd in 2016 een nieuwe herpositionering opgestart voor zowel België als Nederland, het resultaat hiervan: TCOG. Vandaag de dag telt TCOG 63 medewerkers in zijn totaliteit en heeft kantoren te Turnhout, Drongen en IJsselstein.

De droom van twee ondernemers werd een feit.

Gratis Demo Aanvragen

Naast alle informatie op onze website, willen wij u ook een vrijblijvende demo aanbieden.
Bent u geïnteresseerd? Neem direct contact op of vraag uw gratis demo aan via onderstaande knoppen!